Géczy Gábor Hazatérése

Géczy Gábor egyszer azt mondta, a szívünk legmélyén mindannyiunkban egyetlen érzés lakik: az, hogy VÁGYUNK HAZA. Ez az üzenete maradt meg bennem a legjobban. Ha jól emlékszem a felejthetetlen vigántpetendi MAG-táborban mondta, az a három-négy nap a szintlépést hozta az életemben.

Géczy Gábor részese volt annak a szintlépésnek is, amit egy nemzet hajt végre, a magjának köszönhetően. Az elmúlt 20-30 évben elkezdődött szellemi-lelki folyamatnak, ami Hála Istennek erősödik, gyorsul, és amit úgy hívnak, hogy MAGYAR MEGÚJULÁS.

Ez az üzenete nagyon sokszor eszembe jut, mert sok mindenre magyarázatot ad. Valóban vágyunk haza, vágyunk vissza a Teremtőhöz ott legbelül egész életünkben. Nagyon sokféle hiányérzetnek, fájdalomnak, elveszettségnek ez az alapja. Csak úgy lehet csillapítani, ha megéljük az Istent. Megéljük a szeretetben, a szerelemben, a gyerekünket átölelve, a szüleinkhez hazatérve vagy Erdély felé autózva. Egy kitörő örömöt adó közösségi élményben vagy egy fényt felkapcsoló imában. Ekkor tud a lelkünk otthon lenni.

Ahogy elnézem a kommenteket, Géczy Gábor rengeteg embernek adott át hasonló üzeneteket Magfalván, MAG-táborokban, Erdélyben, a bejáratott útjain, a közösségekben, a szellemi műhelyekben. Most pedig HAZATÉRT. Ott fenn az örök fényben számára megszűnt ez az állapot, a ragyogásban néz vissza a sok csodára, amit itt átadott és átélt.

Szerves műveltségünk visszanyerésében, az igaz magyar élet újjáélesztésében ezen a földi síkon mostantól nem lesz velünk, de az irányt megadta. Mi tehát keressük tovább itt a Földön a HAZAFELÉ VEZETŐ UTAT, neki pedig küldjünk HÁLÁT, BÉKÉT és SZERETETET!

Hegedűs Gergely András