Hívjuk Wass Albert erejét!

Hívjuk össze a helyi közösséget, hívjuk életre az összefogást, és küldjük ki a térbe azokat az üzeneteket, amelyekre itt és most óriási szükségünk van.

A február 25-én rajtoló 15. Wass Albert-felolvasásra február 9-ig 29 közösség jelentkezett a nagyvilág különböző településeit képviselve.

Nagy örömmel látjuk, hogy az emberi kapcsolatokat sem kímélő rendkívüli időkben is ennyi kör veszi a fáradtságot, hogy felvállalja a szervezést! Ugyanakkor arra biztatunk mindenkit, hogy ha legalább csak 5-6 órára is, de hozza össze a helyi közösséget a közös ügy érdekében – éppen a rendkívüli helyzet miatt…

…az erdélyi író által kiemelten képviselt magyar egység felmutatásáért: hogy legalább erre az Ünnepre újra összefogjunk, és összpontosítsunk arra, ami összetart, félretéve és gyógyítva a vírushelyzet és a politika által okozott törésvonalakat.

…a műveiből áradó remény és bátorítás áramoltatásáért: hogy oszlassuk el az általánosan eluralkodott félelmet és befásulást, aminek köszönhetően rengetegen számolták fel a társadalmi érintkezéseiket, nem ritkán még a családtagjaikat is a világhálós csatornákra száműzve.

…az általa töretlenül képviselt igazságkeresés és szókimondás képviseletében: hogy erősítsük egymásban az erőt, hogy felvállaljuk önmagunkat, és tegyük fel a kérdéseinket az igazság feltárása érdekében akkor is, ha ehhez egy hazugságfolyammal szemben kell megvetni a lábunkat.

…végül pedig szeretett, örök honvággyal szívébe zárt hazája, Erdély megidézése érdekében: hogy az immár harmadik éve alig átjárható határokon átívelve lélekben és szívben erősítsük meg a magyar-magyar kapcsolatokat.

Fogjunk össze, és irányítsuk a figyelmet az emberségünkre, a magyarságunkra, a szívünkben lakó közös nevezőre, Wass Albert és a többi nagy útmutató író, költő örökérvényű üzeneteire!

Szeretettel várjuk a csatlakozó magyar közösségeket a Kárpát-hazából és a világ minden pontjáról!
wafelolvasas@gmail.com
30/419-24-48

A felolvasás legfőbb tudnivalói itt olvashatóak.

A helyszínek frissülő listája itt található.

Hegedűs Gergely András