Jókívánságok a magyarságnak – hogyan másszunk ki ebből az irgalmatlan slamasztikából?

Lehet, hogy a hajó fedélzetén jónak tűnik a mozgásunk, és lehet is dicsérni az eddigi nihilhez képest, csakhogy közben az egész hajó süllyed! Épeszű ember nem tudja letagadni, hogy a zuhanásunk begyorsult, most már naponta érezzük a bőrünkön, a levegőben, a vízben, a talajban és a hírekben, meg abban az ételnek hazudott fűrészporban, ami az asztalunkra kerül. A fecskéink és a méheink pusztulása, a magyar társadalom kettéosztottsága, a tüntetések sorozata és az évforduló imái ihlették ezt az írást, megpróbáltam a LEHETŐ LEGESLEGJOBBAT KÍVÁNNI MAGYARORSZÁGNAK.

Azt kívánom a magyarságnak, hogy minél többen jussunk el arra a pontra, amikor rájövünk, hogy a MINDENKORI MAGYAR VEZETÉS A MI KIVETÜLÉSÜNK.

És kívánom, hogy jussunk el arra a szintre, hogy ha valami jól működik, vagy ha valami hasznos dolog létrejön, akkor annak örüljünk, függetlenül attól, hogy piros vagy kék vagy narancs vagy akármi a színe az éppen hatalmon levőknek!

Pártszín vagy összeesküvés elméletek alapján ne legyen előre kész az ítélet! KÍVÁNOM, HOGY JUSSUNK EL MINÉL TÖBBEN ODÁIG, HOGY SZÁMOK ÉS INTÉZKEDÉSEK MENTÉN TUDJUNK ELEMEZNI, ÉRTÉKELNI EGY-EGY VEZETÉST – ÚGY, MINT EGY CÉGVEZETŐT VAGY EGY FOCIEDZŐT!!

Nagyon fontos, hogy tudjunk a józan elemzésből leszűrt eredményeknek örülni, mert EZEKET (alapvetően) NEM A POLITIKUSOK ÉRTÉK EL, HANEM A MI KŐKEMÉNY MUNKÁNK EREDMÉNYE, pártállástól, világnézettől függetlenül mindenkié! – Tehát ha ezt lefikázzuk, vagy semmibe vesszük, AKKOR AZZAL SAJÁT MAGUNKAT KÖPJÜK SZEMBE, SAJÁT MAGUNKAT VESSZÜK SEMMIBE!

Például, ha egy ország úgy tud egy csomó mindenre költeni – köztük elég sok hasznos dologra (béremelésekre, utakra és kórházakra) – hogy közben nem rokkan bele pénzügyileg, és nem kell adóssághegyeket felhalmoznia (ahogy azt tették a vezetők a nevünkben a 2000-es években vagy a Kádár-korszakban) szerintem igenis eredmény (főleg a korábbi állapotokhoz képest!), MI TEREMTETTÜK MEG. (Még akkor is igaz ez, ha ennek a fejlődésnek az iránya, vagyis a “fejlett” országok szabta irány lassan, de biztosan teljes tévútnak bizonyul.)

Lehet, hogy erre a fent leírt eredményre sokan felhorkannak – az ország egyik része biztosan – , de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy a TEREMTÉS így működik, még ha nem is ezt tanítják az iskolában (bár a természeti törvényeket nem érdekli, mit tanítanak az iskolában): MINDIG AZ JÖN VELÜNK SZEMBE, AMIT MAGUNKNAK TEREMTETTÜNK. Akkor is ha fáj, akkor is, ha a mennybe repít.

Ugyanezek a tételek érvényesek azokra a dolgokra is, amik nem működnek az országban, és azokra is, amik kifejezetten rossz irányba mennek. Mi magunk teremtettük, és mi magunk hagyjuk, hogy megtegyék velünk. Függetlenül attól, hogy kik vannak hatalmon.

Éppen ezért azt is kívánom a magyarságnak, hogy FÜGGETLENÜL ATTÓL, MELYIK SZÍNŰ CSAPAT IRÁNYÍTJA ÉPP AZ ORSZÁGOT, tanulja meg képviselni a valódi társadalmi érdekeket! Békés, törvényes úton támogassa azt, ami jó, fogalmazza meg azt, ami hiányzik, állítsa meg azt, ami káros! VAGYIS TANULJON MEG NEMZETKÉNT VISELKEDNI – ezáltal kiegyensúlyozni, jó útra terelni a mindenkori magyar vezetést!

Az, hogy négyévente elmegyünk szavazni, lópikula, semmire nem elég, a történetet nem így írták meg – itt és most akkora változásra van szükség, amit fentről és lentről egyaránt támogatva tudunk csak elérni.

Ha pedig a magyarság valamely része odáig jut, hogy gyűléseket szervez, kivonul a terekre és az utcákra, AKKOR AZT ÚGY TEGYE, AHOGY A MAGYAROK SZÖVETSÉGE TETTE 2009. MÁRCIUS 21-ÉN GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY NAPJÁN A HŐSÖK TERÉN!

Mert amikor mi kivonultunk több ezren a Hősök terére, addigra nekünk az élet minden területére (gazdaság, alkotmány, oktatás, egészségügy, honvédelem, stb.) kidolgozott programunk volt, és ezekhez igazított 21 pontunk. Országos hálózatunk volt, rengeteg települést lefedő sejtekkel, NEM VALAMI ÉS VALAKI ELLEN DOLGOZTUNK, HANEM VALAMIÉRT ÉS MINDENKIÉRT, MINDEN MAGYAR EMBERÉRT!!! Nem azt akartuk, hogy a magyarság egyik vagy másik fele – egyik vagy másik ideológiában hívő része – örüljön, hanem hogy az EGÉSZ ORSZÁG, AZ EGÉSZ MAGYAR TÁRSADALOM előrébb lépjen, ÉS LEGYEN JÖVŐJE!

Ennek megfelelően azon a gyűlésen nem volt rendőrdobálás (a rendet eleve a barantások, a magyar harcművészet képviselői biztosították), nem volt hőbörgés, a szónokok senki ellen nem uszítottak, ehelyett a különböző tagozatok programjairól beszéltek, és a különböző országrészek közösségeinek üzeneteit hozták el a színpadra. És ennek megfelelően a rendezvény végén egy-két pad meggyújtása helyett énekeltünk, táncoltunk, és közben hatalmas kört alkotva megfogtuk egymás kezét.

Milyen érdekes, hogy a mozgalom vezetőjének, Vukics Ferencnek a beszéde alatt a felhő ketté nyílt felettünk, és a nyíláson keresztül kisütött a nap. És milyen érdekes, hogy pont a gyűlés ideje alatt kaptuk meg sms-ben, hogy Gyurcsány Ferenc lemondott! (Az az ember, akit előtte három és fél éven át tartó hangos tüntetésekkel és ordibálással meg se lehetett ingatni.)

Milyen érdekes, hogy a pár hónappal később hatalomra jutó kormány több elemet is átvett a programunkból!

MILYEN ÉRDEKES, HOGY MŰKÖDNEK A TERMÉSZETI TÖRVÉNYEK! Annyira édesek vagyunk, ahogy mindig rájuk csodálkozunk és parajelenségekről, csodáról vagy csalásról, természetfeletti erőkről vagy véletlenről, piszkos nagy mázliról beszélünk! Holott pusztán magáról a TERMÉSZETRŐL VAN SZÓ, MÉGPEDIG ARRÓL A RÉSZÉRŐL, AMIVEL A TUDOMÁNY EGYELŐRE (MÉG) KÉPTELEN MEGBIRKÓZNI, ÍGY INKÁBB LETAGADJA A LÉTEZÉSÉT (azelőtt Istennek nevezték, de azt a magyarázatot jó 200 éve megunták és kihajították a hangadók…)

Meg lehet érteni, hogy nem tudunk a természeti törvények jelentős részének a működéséről, és emiatt figyelmen kívül hagyjuk a mindennapjainkban, és emiatt a teljes pusztulás felé visszük a bolygót és az emberiséget – DE ELFOGADNI NEM LEHET!!!

MÉGPEDIG AZÉRT NEM, MERT EBBŐL A JÓKORA SLAMASZTIKÁBÓL KIZÁRÓLAG A TERMÉSZETI TÖRVÉNYEK ISMERETÉVEL ÉS FIGYELEMBE VÉTELÉVEL TUDUNK KIMÁSZNI!!!

Tehát azoknak, akik már kapizsgálják a valóságot, óriási a felelősségük. Vagy kimondjuk, hogy najóvan gyerekek, ebből elég, és a kezünkbe vesszük a sorsunk, vagy mehetünk mindannyian a lecsóba (egy nagy klasszikust, Géczy Gábort idézve).

Mindezek miatt azt kívánom a magyarságnak, hogy SZABADULJUNK MEG VÉGRE AZ ELLENSÉGKÉPEINKTŐL! Kívánom, hogy legyen olyan sajtónk, amelyik az ellenségképek gyártása helyett (főcím: Mészáros Lőrinc keresztanyja középső unokaöccsének a veje nagynénjének a térdekalácsához közeli cég 12 milliárdot kapott!! = egy magyar cég 12 milliárd forintért megépít valamit az országban; avagy főcím: Soros György által felbérelt külföldi bűnözők acsarkodnak a belvárosban = alapvetően jókedvű fiatal magyar egyetemisták vonulnak a Lánchídon) azzal foglalkozik, ami jó, jól működik, illetve azzal ami jobbítandó, és minden erejével arra törekedik, hogy a valóságot írja le.

Nem mondom, hogy tisztaszívű becsületes hősök gyülekezete a mai magyar politikai élet, és azt sem, hogy patyolatfehér lenne a mai folyamatok színe, de sajtósként belülről látva a szakmát igenis kimondom, HOGY A SAJTÓNAK ÓRIÁSI FELELŐSSÉGE VAN ABBAN, HOGY TENGERNYI INDULAT FORRONG AZ EMEBEREKBEN. Pontosan elég lenne a valóságot megírni, ahhoz, hogy változtatni tudjunk rajta, nem kellene azt tíz és százszorosára nagyítani!! És ezzel állandósítani az indulatokat, a keserűséget, a dühöt és a gyűlöletet.

De ha már egyszer ennyire felforrtak az indulatok, – (és ehhez viszont a politikusok is alaposan hozzátettek, elég a legutóbbi kampányra gondolni, aminek az ország egy emberként várta a végét!) kívánom, hogy olyan GONDOLKODÓ ÉS TUDATOS MAGYARJAINK legyenek, akik a saját nyűgjük, bajuk, boldogtalanságuk másokra vetítése helyett (ehhez aztán kiválóan passzolnak az ellenségképek – amik ráadásul rengeteg pénzt is elvisznek, rengeteg energiát elégetnek és rengeteg teret megmérgeznek!) előbb rendet tesznek magukban, és aztán AZ ÖSSZEFOGÁS ÉS A VALAMIÉRT ÉPÍTKEZÉS ÚTJÁN EGY DERŰS MOSOLLYAL, DE KŐKEMÉNYEN LETESZIK AZ ASZTALRA A MAGYARSÁG VALÓS ÉRDEKEIT!

EZÉRT KÍVÁNOM A MAGYARSÁGNAK – ÉS MERT NAGYON NAGY SZÜKSÉG VAN MÁR RÁ – HOGY A JÓZANUL GONDOLKODÓ, JÓÉRZÉSBŐL CSELEKVŐ, ÉRZELMILEG, ÉRTELMILEG ÉS ERKÖLCSILEG IS KIMAGASLÓ EMBEREK IS HALLASSÁK VÉGRE A HANGJUKAT A TÖRTÉNELEM SZÍNPADÁN! Eleget tombolt már a káosz, megérett már az idő egy feljebb lépésre.

Drága fent említett magyar barátaim, tudom, hogy léteztek! Ott voltatok 8-10 éve a Magyarok Szövetsége soraiban, ott voltatok tavaly nyáron Őcsényben az Egymásra találás ünnepén, és tavaly nyáron Bösztörpusztán a Magyarok Országos Gyűlésén. És ott vagytok a TUDATOS TÁRSADALOM nevű kezdeményezésben!

De azt is tudom, hogy azok között is ott vagytok, akik nem a magyarság szellemi, lelki útjairól érkeztetek A JÖVŐJÜKÉRT FELELŐSEN GONDOLKODÓ EMBEREK CSOPORTJÁBA. Hanem a spirituális körökből, zöld kezdeményezésekből, önellátó közösségekből, helyi termékeket támogató egyesületekből! (vagyis olyan helyekről, amiket első ránézésre olyan jóízűen le lehet „liberálisozni” a magyarsághoz való kötődésük hiányában, ahogy a magyarságot újjáélesztő köröket is tudatlan fajankó módon le lehet kapásból „jobbikosozni”)

És éppen ezért AZT KÍVÁNOM A MAGYARSÁGNAK, HOGY JUSSON EL ARRA A PONTRA, AHOL A KÖZÖS JÖVŐNK ÉRDEKÉBEN – legalább a magyarság tudatos jövőépítő magjában! – MEGSZŰNIK VÉGRE A FEJEKBEN A JOBB ÉS BAL SZAKADÉKOKAT TEREMTŐ, SZAKADÁSOKAT SZÍTÓ – előrehaladás helyett kizárólag károkat okozó – ELLENTÉTE, ÉS VEGYE ÁT A HELYÉT A KÖZÖS KIÚTKERESÉS ÉS A MEGTALÁLT KÖZÖS NEVEZŐ ÖSSZETARTÓ EREJE!!!

Akik mostanában kint vannak az utcákon, sokszor mondják, hogy vissza kell térni a demokráciához. Semmi bajom velük, (amíg nem rombolnak, és nem alkalmaznak erőszakot) kimennek és elmondják a véleményüket, ez fontos dolog. De ezt azért át kellene gondolni még egyszer. Milyen demokráciához akarunk visszatérni? Ahhoz amelyikben kiárusították az országot?? (A Háború a nemzet ellen című dokumentumfilm kötelező mű mindenkinek!)

Amelyikben az összes gyárunkat eladták és bezáratták, az összes termelőszövetkezetünket szétverték, a vidék lakossága alól egyik napról a másikra kihúzták a talajt? Olyan falvakat létrehozva, melyekben már csak a kocsmákban van élet (de milyen) és mindenki a tescós cuccokon él a háztáji helyett? Amelyikben 30 éven át tétlenül néztük a magyarság elfogyását, amelyikben egy korábban teljesen önellátó agrár ország külföldről hozza be a silány műanyagélelmiszert? Amelyikben sikeresen megsokszoroztuk az amúgy is veretes adósságállományunkat? Amelyikben egyetlen alulról szerveződő, valóban a magyar nép soraiból kinövő párt sem tudott még eljutni a parlamentig (vagy mire odáig jutott, sikeresen félrevitték, akik ezt olyan lelkesen teszik, mintha fizetés járna érte…)?

Én nem csodálom, ha valaki fojtogatónak éli meg, és ítéli meg azt, ami a médiában történik, DE A VISZONYÍTÁSI PONTOKAT NAGYON FONTOS TISZTÁZNI, MÉG MIELŐTT BÁRMIT IS ELKEZDÜNK ORDIBÁLNI. Érdemes tisztában lenni például azzal, hogy a történelmi magyar alkotmány törvényes keretek között soha nem lett hatályon kívül helyezve, annál inkább ki lett hajítva az ablakon idegen (előbb német, aztán orosz) csapatok megszállása alatt. Akiknek a távozása után nem tértünk vissza ahhoz az alkotmányunkhoz, ami valójában még most is érvényben van… Következésképp teljesen törvénytelen állapotok közt létezünk jópár évtizede… Tehát jó az irány, kapizsgálják az emberek, hogy valamihez vissza kellene térni, DE NEM MINDEGY, HOGY MIHEZ.

A másik ilyen nagy csapda, ez az ELMEGY MELLETTÜNK A SZOMSZÉD, elhúz a balti állam, megelőznek a szlovákok, úristen milyen messze van a nyugat, huhuhúúúú, még 40 év mire utolérjük Ausztriát, atyauuuuúúúristen hátmég Svédorszááág!!! – és az efféle sirámok és parák.

Én lennék a legboldogabb, ha valaki tényleg elhúzna mellettünk! De nem lehet elhúzásnak tekinteni semmit, ameddig az IRÁNY ALAPVETŐEN ROSSZ! (Max úgy tudunk járni, mint az a Pilis-Hargitás, aki békésen elszundított a Cserhátban, nem vettük észre, hogy lemaradt, elmentünk nélküle, és jól eltévedtünk. Aztán nagy nehezen visszakaristoltunk, megtaláltuk a jó utat, és vele együtt őt is, mert pont a jó út kezdeténél aludt el egy fa alatt! Ő jól kipihente magát és megúszott egy fárasztó idegbajt.)

TEHÁT AMÍG EZ AZ ÉLETELLENES, PÉNZALAPÚ, TERMÉSZETET ELTIPRÓ, ÉLŐVILÁGOT ELPUSZTÍTÓ, FÖLDÜNKET AGYONSZENNYEZŐ, LÉLEKTELEN, ANYAGBA SÜLLYEDT SZEMLÉLET ADJA MEG AZ IRÁNYT A „FEJLETT ORSZÁGOKNAK”, ADDIG SÜKET DUMA 40 ÉVES LEMARADÁSRÓL BESZÉLNI!!! (és ehhez képest 30 éve ezt hallgatjuk). MIRŐL LEHET LEMARADNI? A TELJES ÖSSZEOMLÁSRÓL?? (Jó esetben az összeomlást megelőző pár évnyi kényelemről és az összeomlásról.)

Ez pontosan olyan, mintha egy nagy hajón azon vitatkoznánk 30 éven át, hogyan tudunk az árnyékban levő nyugágyakról a napfényes részre átfurakodni, miközben AZ EGÉSZ HAJÓ ÚGY AHOGY VAN SÜLLYED.

Már régesrég azon kellene dolgoznunk, hogyan építsünk egy új hajót, vagyis azon, hogy kilépjünk ebből a beteg gondolkodási és viselkedési mintázatból. Szerencsére azért vannak jópáran – és egyre többen – akik ezen dolgoznak.

Mindezeket összegezve azt kívánom a magyarságnak, hogy a valóságra rárakódott 6-7 rétegnyi hazugságot levakarva, találjuk meg a valódi törésvonalakat és a valódi viszonyítási pontokat! És kívánom, hogy ebben a gyökeresen új szemléletű építkezésben adjuk meg az esélyt mindenkinek a részvételre! Függetlenül attól, hogy a társadalom melyik szintjén, melyik vallás, világnézet, nép, nemzet, netán párt képviseletében talál rá az élhető jövőbe vezető útra! Cselekedjünk higgadtan, járjunk nyitott szemmel és szívvel!

És azt kívánom, hogy ha megvannak ezek a valódi viszonyítási pontok, akkor TEREMTSÜK MEG A VALÓDI MAGYARSÁGUNKBÓL FAKADÓAN ÉS A LEGMAGASABB SZINTŰ EMBERSÉGÜNKBŐL FAKADÓAN az iránymutató értékrendet, arra építve az Élhető Élet programját, és teremtsük meg AZT AZ ORSZÁGOT ÉS AZT A FÖLDET, AMI a helyi megoldások előtérbe helyezésével, az egymást eltipró működés helyett az egymásért élés mintázatával, a tudományok és a találmányok valóban építő célú felhasználásával ÖSSZHANGBA KERÜL A FENT LEÍRT TERMÉSZETTEL!

Ami sokkal több az őszi színekben pompázó, szarvasbőgéstől visszhangzó erdőnél (bár az se kutya), és amit nyugodtan lehet újra Teremtőnek is nevezni.

Hegedűs Gergely András