Miről is szól valójában ez a koronavírus és mire figyeljünk?

A JóIsten felemelte a mutatóujját, a világ leállt. Okkal vagy ok nélkül, de leállt. Olvassuk le az irányt, amit a mutatóujj jelez!

Ha már úgyis otthon kell ülnünk, szánjunk időt magunkra, a családunkra, az egyensúlyunk helyreállítására és az alább elhangzó üzenetekre…

  • Első lépésben az egész napos hírőrület helyett kerüljünk egyensúlyba és befelé is figyeljünk.
  • Az egészségünk megőrzését a magas erőállapot megőrzése segíti leginkább (pihenés, egyensúly, imák, megfelelő mennyiségű alvás, a természettel egyező ritmus, sok folyadék), erről minden vírus és minden kórokozó lepattan.
  • Ezzel együtt figyeljük a fejleményeket, vigyázzunk szeretteinkre és vegyünk részt a vírus lassításában az előírások betartásával!
  • Legyen cél, hogy a koreai de legalább a kínai arányokkal menjen át az ország a betegségeken (mert nem látható még hol áll meg a folyamat, ha nincs kezdettől megfelelően kezelve, elnézve az olasz és más európai számokat).
  • A gazdasági zuhanás számainak szirénája helyett új gazdasági nézőpontra van szükség, melynek egyik fő célkitűzése, hogy az egészséges élelmet, a vizet, a fűtést, a ruházkodást, az egészségügyi ellátást, az áramellátást és a közlekedést az ország minél nagyobb mértékben (a függőségét lehetőleg minimalizálva) saját maga oldja meg, egyre több helyi és közösségi megoldást bevonva.

Az életünk már nem lesz olyan, mint eddig, nézzünk vele szembe!

Hegedűs Gergely András
Aranyos Szegelet, 2020 március 15.