Drága Pió atya, miért pont Magyarország?!

Ahogy hajnalodik, egyre nő a fény ereje, és egyre több felébredt embert veszünk észre magunk körül. A magyarság magja sebességet váltott, és egyre többen vagyunk, akik a pusztán anyagban gondolkodó világ menthetetlen szétesésére nem félelemmel, hanem reményteli tudatállapotban tekintünk.

Biztosan sokan hallottak Pió atya jóslatáról, miszerint Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog felszállni. A magyarság ügyeivel mélyebben foglalkozók sokszor idézik ezt, de hogy vajon miért pont rólunk, magyarokról szól a jóslat, arról nemigen beszélnek. Arról pedig végképp semmit nem szoktunk hallani, hogy ez vajon mikor és hogyan történik ez meg.

Biztosan sokan hallottak Pió atya jóslatáról, miszerint Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog felszállni. A magyarság ügyeivel mélyebben foglalkozók sokszor idézik ezt, de hogy vajon miért pont rólunk, magyarokról szól a jóslat, arról nemigen beszélnek. Arról pedig végképp semmit nem szoktunk hallani, hogy ez vajon mikor és hogyan történik ez meg.

Pedig a mikorra nagyon egyszerű a válasz: akkor, amikor a magyarság felébred! A hogyant pedig a természet mutatja meg, hiszen minek a hatására szoktunk felébredni? A napfelkelte és az ezzel megérkező fény ébresztő erejére! Ez egy végtelenül egyszerű és megmásíthatatlan folyamat. Az persze fontos kérdés, hogy valaki jó korán magától felkel vagy nem hajlandó ébredni, még esetleg a redőnyt is behúzza.

Ma még nem erről szólnak a hírek, de épp ezért üzenjük mindenkinek: hajnalodik! A magyarság magja pedig már felébredt, és nagy munkában van. Ez egy olyan folyamat, amiből nem érdemes kimaradni, és ha tudatosan bekapcsolódunk, egy óriási felhajtó erőt tapasztalunk meg!

A pirkadat már évtizedek óta érzékelhető: ahogy a minden településen megalakuló magyarságkutató szellemi műhelyek újra felszínre hozták ősi tudásunkat és hagyatékunkat. Erre a tudástárra építve, alapelveit a mai világ követelményeire rávetítve akár egy az élet minden területére kiterjedő tudatos paradigmaváltás is végrehajtható. De ugyanezt az utat járják a szerves műveltségünket a gyakorlatban is újra életre keltő hagyományélők, akárcsak a természethez és annak tökéletes megoldásaihoz tudatosan visszatérő gazdálkodók. Emellett ide sorolhatjuk azokat a spirituális közösségeket is, amelyek ugyanezen paradigmaváltás üzeneteit fogalmazzák meg és támogatják a teremtő ima és meditáció erejével.

Miről is szól ez a paradigmaváltás? Mindenek előtt arról, hogy a minket körbevevő pénzközpontú és csakis az anyagban gondolkodó világ menthetetlen szétesésére nem félelemmel, hanem reményteli tudatállapotban tekintünk! Tudván, hogy mindez egy kérlelhetetlenül bekövetkező és nem feltétlenül fájdalommentes folyamat része: az új világ megszületését törvényszerűen megelőzi a régi széthullása. Ez egy olyan szemléletet ad, amelyben a félelemáradattal körbevett világjárványról is kiderül, hogy valójában a változás felé kényszerít minket, és miközben a folyamat csapásokat mér ránk, a jövőbe vezető kapukat nyitja meg.

Mi a másik fontos eleme ennek a korszakváltásnak? Hogy egy olyanfajta időminőséggel jár együtt, amelyben az emberközpontú, természettel összehangolt, az igazi emberi létnek és a lelkünknek teret adó megoldásoknak, valamint az ezeken dolgozóknak érezhető hátszele van. Belülről megélve a magyarság ébren levő részének 2021 augusztusa óta tartó újabb sebességváltását, nem túlzás azt állítani, hogy nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy a Nap első sugarai reánk ragyogjanak, vagyis a hajnalt felváltsa a reggel. Egyre többen lépnek a cselekvés útjára, még ha sokan közülük a fent említett járványkényszer hatására, de eközben kinyílva egy gyökeresen új berendezkedésre. Kerekasztalok szerveződnek, megindult a különböző jövőképek összevetése, és befelé figyelve egyre tisztábban hallható az a hang, ami a ma még szerteágazó megoldási utakat és azok képviselőit összehangolja…

Szóval miért is pont Magyarországról száll fel ez a madár? Azért, mert egy olyan hatalmas és kihasználatlan szellemi és lelki tudástáron üldögélünk (pontosabban üldögéltünk hosszú időn át), amely a mai világválságnál sokkal nagyobb bajokat is tudna orvosolni. Ennek tudatosítása elkezdődött, immár a használatba vétele is folyamatban van, az új ország felépítéséhez szükséges összefogás is szerveződik. Ideje megmutatni, hogy tényleg innen röppen fel ez a madár!

Hegedűs Gergely András