Él a remény az emberi lét megújulására! – videón az első Élet Virága Kerekasztal összegzése

Hét, egyaránt paradigmaváltó gondolatokat valló szellemi vezető találkozott május 6-án a MagNet Házban a tudatos korszakváltás jegyében. Az Élet Virága Kerekasztal résztvevői hét különböző területet képviselve igyekeztek megfogalmazni, hogy a maguk területén mivel tudnak hozzájárulni egy olyanfajta jól-lét megteremtéséhez, amelyben a jelenleg egyeduralkodó anyagi-pénzügyi szempontok mellett a szellemi-lelki vetület ugyanolyan fontossággal bír.

A több mint kétórásra nyúló beszélgetésben az egész emberiséget sújtó világválság jelenségeit és okait is megfogalmazták, olyan folyamatokra, összefüggésekre és nézőpontokra is rámutatva, amelyek a mai fősodratú médiában nem kapnak teret.

Az elemzések jóval mélyebbre mentek a ma uralkodó közbeszédben megszokottnál, a problémák valódi okáig hatolva. Ugyanakkor az újfajta megközelítés akkor is megmutatkozott, amikor a lehetséges megoldások kerültek szóba az élet különböző területein.

A visszajelzések alapján a hét vezető őszinte, szívből jövő reményt tudott sugározni, ösztönözve a hallgatókat az emberközpontú, természetalapú gondolkodásmódra, a felelős cselekvésre és az életünk teljes megújítására.

Az esemény utáni egyeztetésen az Élet Virága Kerekasztal tagjai a szervezőkkel közösen úgy értékelték, hogy az első nyilvános esemény elé célként kitűzött összehangolódás elkezdődött, és mindenki részéről egyértelmű igény fogalmazódott meg a folytatásra. A következő lépés egy a közös célokat kikristályosító nem nyilvános találkozó lesz – a közönség visszajelzései alapján ennek sokan várják az eredményét…